З нагоди Дня Палестинської Дитини

Міністерство закордонних справ та експатріантів Палестини

Захист майбутнього Палестини – у захисті її дітей

З нагоди Дня Палестинської Дитини Міністерство закордонних справ та експатріантів Палестини підтвердило, що Держава Палестина продовжує захищати своїх дітей від жорстокості ізраїльської окупації, дій, направлених проти них, а також від спроб їх залякування, пригнічення їх майбутнього і прагнення до свободи та справедливості, реалізації їх основних прав на незалежність і розбудову незалежної держави, а біженців – від перешкоджання у поверненні до їх домівок, які вони полишили разом з дітьми. Міністерство наголосило, що палестинський народ та його діти мають право на безпечне й мирне життя, так само, як і діти всього світу, а також на необхідний правовий захист від систематичних і широкомасштабних зазіхань на їх права з боку ізраїльської колоніальної окупації. Досягнути цього можливо, лише поклавши край тривалій ізраїльській окупації й притягнувши до відповідальності військових злочинців за вчинені ними злочини і протиправні акти расизму відносно представників палестинського народу.

Міністерство також зазначило, що палестинські діти не лише не були ізольовані від правопорушень з боку ізраїльської окупаційної влади, направлених проти народу Палестини, а навпаки – опинилися в авангарді перед тими, хто навмисно на них націлився. Міністерство додало, що діти – це та категорія палестинського народу, яка зазнала найбільших страждань і впливу від політики, злочинів та расистських діянь ізраїльської окупації, серед яких обмеження в доступі до державних послуг (зокрема освіти, праці, охорони здоров’я й інших), примусове переміщення, репресії, застосування дискримінаційних політики та законодавства у Східному Єрусалимі, розділення палестинських сімей усіма способами, на додачу до щоденного терору поселенців. І все це не зважаючи на положення міжнародного права, якими визначено відповідальність держав за забезпечення захисту дітей.

Крім того, Міністерство звернуло увагу на те, що ізраїльській окупаційній владі бракує мінімальних стандартів гуманності та поваги до міжнародного права, оскільки вона не дотримується прав дитини, постійно порушуючи права палестинських дітей. Вона не нехтує жодною можливістю зробити з палестинської дитини мішень або підбурити проти неї. Починаючи з 2011 року, руками ізраїльських окупаційних сил та поселенців було страчено понад 781 палестинську дитину – ці вбивства переступають рамки закону. Крім того, як свідчать статистичні дані та звіти, видані правозахисними організаціями, відбулися широкомасштабні арешти дітей без урахування їх законних прав та найкращих інтересів, передбачених міжнародними конвенціями, головною з яких є Конвенція ООН про права дитини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *